Obiective turistice
În afară de drumețiile montane, stațiunea Bușteni se bucură de numeroase obiective turistice, printre care:
Statuia „Ultima grenadă” a caporalului Constantin Mușat
Statuia a fost dedicată eroului „Caporal Vasile Musat”, căzut în primul război mondial. Este opera sculptorului Dumitru Barlad și îl reprezintă pe caporal aruncând grenada, în tabara inamicului, cu mâna dreaptă ce-i mai rămăsese teafară.
Pentru detalii, click aici.
Situată chiar la poalele Caraimanului, pe un drum către un peisaj de poveste, mănăstirea Caraiman este situată la o altitudine de aprox. 900 m, fiind printre cele mai mari altitudini în care s-a construit un locaș de cult în țara noastră.
Pentru a vedea programul sfintelor slujbe, click aici.
Amplasat în Bușteni, cartierul Zamora, pe locul unei vechi case de vânătoare, ce dăinuia încă din sec. al-XVIII-lea și care servea ca popas familiei Cantacuzino, în drumul său spre Brașov. Construit în stil neoromânesc, singurul stil ce a reînviat tradiția, a întârit originile și le-a conectat la prezent.
Pentru programul de vizitare și tarife click aici.
Este un simbol real al prieteniei româno-franceze, prin înfrățirea a două orașe: Bușteni și Moissy-Cramayel. Situată în centrul orașului, pe Bulevardul Libertății, vizavi de primărie, într-o clădire veche de peste o sută de ani. Așezământul are ca scop promovarea pe Valea Prahovei a valorilor civilizației franceze, fiind considerată un lăcaș cultural.
Pentru detalii, click aici.
Casa Memorială „Cezar Petrescu”
În Buşteni se află casa în care a trăit şi a creat marele scriitor Cezar Petrescu. Acesta a cumpărat casa în anul 1937 în care a și locuit până în 1961. După moartea scriitorului, moştenitorii lui au donat casa statului, împreună cu tot ce se afla în ea.
Pentru programul de vizitare, click aici.
Este ctitorită de Regele Carol I si Regina Elisabeta, fermecaţi fiind de privelistea deosebită a Bucegilor. În anul 1916, din cauza bombardamentului şi mai ales a jafului, biserica a avut de suferit. Printre jefuitorii acestui sfânt lăcaş se numara şi un ofițer, care a sustras cele mai de preţ obiecte.
Pentru detalii, click aici.
Călătoria pe ruta telecabinei Bușteni – Cabana Babele este una spectaculoasă și palpitantă. Se urcă pe Valea Jepilor și, chiar dacă este o călătorie extrem de sigură, mulți turiști pot resimți un rău de înălțime.
Pentru program, tarife și hartă click aici.
Pârtia Kalinderu din Bușteni permite un flux mare de persoane care circulă într-o oră, astfel că nu vei avea neplăceri cauzate de îmbulzeală ori cozi interminabile. Mai mult decât atât, accesul la pârtie este extrem de facil deoarece la aproximativ 300 metri de pârtie vei găsi o parcare de 200 de locuri unde îți poți lăsa mașina în siguranță.
Pentru program și tarife click aici.
Cascada Urlătoarea este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, în apropierea orașului Bușteni, România, aflată la altitudinea de 1100m, în apropierea traseului turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor.
Pentru detalii click aici.
Crucea Eroilor de pe Muntele Caraiman
În 1928 la inaugurarea sa, „Crucea de pe Caraiman“, ridicată la altitudinea de 2291 m, era cea mai înaltă structură metalică situată într-o zonă montană. În timp, imaginea acestui monument unic în Europa prin amplasament şi prin dimensiuni a devenit extrem de cunoscută. Istoria „Crucii“ nu e însă atât de clară, numeroase aspecte aflându-se încă sub semnul întrebării.
Pentru detalii click aici.
Călătoria pe acest traseu este una dintre cele mai ușoare din Munții Bucegi, chiar mai ușor și mult mai accesibil decât cel al Cascadei Urlătoarea, insă cu mult mai pitoresc.
Pentru detalii click aici.
Cascada 7 izvoare – “Apa nemuririi” din Muntii Bucegi
Despre cascada celor 7 izvoare circulă numeroase mituri. În primul rând, apa purtată de cele 7 izvoare este creditată ca fiind cea mai pură din lume. Mai mult decât atât, există şi câteva teorii în legătură cu acest fenomen. Studii microbiologice asupra apei de la cascada cele 7 izvoare au fost efectuate încă din perioada interbelică.
Pentru detalii click aici.